luni, 19 iulie 2010

Proiectele de dezvoltare ale comunei Băniţa au fost respinse

Scris in 28 iunie 2010, 23:20 de Marius Mitrache in Actualitate. 42 vizualizari si 3 comentarii.

Aproape toate proiectele pentru Băniţa au fost respinse ca fiind neeligibile.

     Primarul comunei Ionel Burlec se declară dezamăgit şi susţine că a fost dezavantajat şi depunctat pe nedrept, motiv pentru care a şi contestat decizia şi va reintroduce proiectele pentru care aşteaptă finanţare. „Sunt dezamăgit. Avem foarte multe proiecte depuse, dar care ne-au fost respinse. Unul dintre ele este cel depus la Fondul de Dezvoltare Rurală, care viza asfaltarea mai multor drumuri, realizarea unei creşe pentru copii şi a unui festival tradiţional. Am fost depunctaţi pe nedrept pentru că ni s-a spus că nu avem nevoie de creşă. Facem contestaţie şi le depunem în toamnă din nou”, afirmă Ionel Burlec, primar Băniţa.


Proiectele depuse de cei din Băniţa au vizat şi drumurile forestiere ca şi drumurile de acces spre terenurile agricole, însă şi aici primarul spune că a fost depunctat.

Singurul pentru care a obţinut finanţarea este cel aflat în derulare pentru construirea unei baze sportive, iar bani au mai fost şi pentru proiectul ce vizează amenajarea unui spaţiu pentru copii. „Proiectul pentru parcul copiilor a fost realizat pe componenta de mediu prin Compania Naţională de Investiţi. Este un proiect de 5 miliarde de lei vechi, iar în derulare avem unul prin care vom realiza o bază sportivă cu bani de la Guvern”, mai spune Ionel Burlec.

Toate proiectele pentru care nu a reuşit să primească finaţare vor fi reintroduse la toamnă, iar autorităţile de la Băniţa mizează pe faptul că vor fi până la urmă considerate prioritare.

         Sursa: Gazeta Văii Jiului